Krajská hospodářská komora
Pardubického kraje

Krajská exportní konference v Pardubicích již počtvrté!

V letošním roce se opět uskuteční série Krajských exportních konferencí, během kterých Hospodářská komora ČR spolu s Ministerstvem zahraničních věcí a partnery navštíví 4 krajská města České republiky. 

V Pardubicích se uskuteční ve středu 23. října od 9:30 v sále Jana Kašpara, Krajský úřad Pardubického kraje, Komenského náměstí 120, Pardubice.

Lákadlem letošního ročníku je vedle modelu konference ve formě panelové diskuze také představení tzv. Krajských exportních specialistů.

Po úspěchu v minulém roce budou mít všechny tyto konference podobu panelové diskuze – konkrétní obsah každé z těchto konferencí pak bude utvořen na místě unikátní kombinací otázek moderátora a publika pro jednotlivé panelisty.

Na konferencích ve dvou panelech, I. panel: PŘEDEXPORTNÍ ROZHODOVÁNÍ a II. panel: PODMÍNKY PRO EXPORT, konkrétně vystoupí prominentní řečníci z řad partnerů projektu, tedy Hospodářské komory ČR, Ministerstva zahraničních věcí ČR, Československé obchodní banky, České exportní banky a Exportní garanční a pojišťovací společnosti.

Panelisti budou odpovídat na otázky spadající do oblastí: KAM CHCI VYVÁŽET (identifikace trhu), CO CHCI VYVÁŽET (identifikace exportní transakce), KOMU CHCI PRODÁVAT (identifikace odběratele), POKRYTÍ RIZIKA a PLATEBNÍ PODMÍNKY A FINANCOVÁNÍ. Tato struktura se promítá i v brožuře speciálně vytvořené pro účastníky Krajských exportních konferencí „Jak se prosadit ve světě – Průvodce pro úspěšné exportéry“.

Novinkou letošního ročníku bude mimo jiné představení tzv. Krajského exportního specialisty (zkráceně KES), který bude nově působit v daném kraji. Jednotliví KES budou fungovat nejen jako jednotné kontaktní místo pro podnikatele s cílem zpřehlednit zejména systém podpory exportu, ale také budou firmám k dispozici kupříkladu pro projednávání a sestavování jejich ročních exportních plánů – budou s nimi konzultovat, jak na export.

Související soubory