Krajská hospodářská komora
Pardubického kraje

Hitparáda škol a zaměstnavatelů Pardubického kraje 2023 je úspěšně za námi

V úvodu přivítal všechny přítomné radní Pardubického kraje pro školství Josef Kozel a pověřený ředitel krajské pobočky Úřadu práce v Pardubicích Miroslav Blaťák. O významu veletrhu promluvil následně předseda představenstva Krajské hospodářské komory Pardubického kraje Josef Koprivňanský. Ředitel klubu zaměstnavatelů Pavel Hulák následně vyhlásil vítěze soutěže „Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty“. Na nejvyšším stupínku se umístila firma enteria, následovala letohradská OEZ a Iveco z Vysokého Mýta.

Také u stánku PARádního kraje bylo po celou dobu pěkně živo. Zájemci totiž mohli přijmou Zlatanovu výzvu a po vyplnění testových otázek získat odpověď na otázku, jaká škola se pro ně nejlépe hodí. Příjemným bonusem pak bylo zapojení do soutěže o hodnotné ceny, které budou už brzy předány vítězům.

Zájem žáků byl opravdu velký. Od 9 hodiny, kdy se dveře Enteria arény otevřely veřejnosti, zaplavili návštěvníci stánky škol i firem, ve kterých se mohli seznámit s možnostmi studia i budoucího uplatnění. Nechyběly ani ukázky práce učňů živnostenských nebo technických oborů, prezentace výrobků a činnosti firem, zajímavé kvízy a soutěže. Vlna zájmu neopadala až do 17 hodiny, kdy byl veletrh oficiálně ukončen.